søndag den 30. december 2012

Så er årets sidste julefrokost veloverstået. En dejlig tradition, som vi har med nogle gode venner. Vi er samlet til lidt forskelligt, men til påske og jul har vi altid fokost. Vi skiftes til at være hos hinanden og medbringer hver især en eller anden ret, sonm så bliver stykket sammen til en fantastisk frokost. Hvad de flydende varer angår, så mangler der bestemt ikke noget. Der er altid en eller anden der har en spændende snaps eller andet, som vi skal nyde. Efter frokosten spillede vi pakkeleg og i år var der masser af guf fra Balkkelien, da jeg (vi) er på kur og ikke nyde den slags gode sager. Dog er det tilladt at spise af disse skønne mandler, som jeg havde ristet aftenen i forvejen. De vakte glæde og glasset gik rundt, så alle kunne smage. Der er ikke tilsat fedtstof, så selv jeg må spise lidt af dem. Dog skal man huske på, at mandler jo indeholder en del naturligt fedtstof, så de skal indtages i moderate mængder.

Opskrift: ca. 1 pande (stegepande) dækket med mandler, 10-15g salt efter smag og 2 dl vand. tænd for panden og omrør indtil vandet er fordampet. Hæld mandlerne op i en bradepande med bagepapir og sæt dem i en forvarmet ovn v. 160 grader celcius i ca. 20 minutter. De er bedst lune. Hvis man syntes, de er for salte, kan man lige "skurre" dem sammen på et stykke køkkenrulle, så falder der meget salt af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar